Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

vineri, 14 decembrie 2012

DOCTORUL MISTIC


                                       
                                    
   Sf. IOAN AL CRUCII - 1542 - 1591 , Juan de Yepes Alvarez , după numele lui laic , preot carmelitan și învățător al Bisericii pe care îl cinstim astăzi , s-a remarcat in mod deosebit prinscrierile sale mistice .

   Învăţătura Sfântului Ioan al Crucii , a fost deosebit de importantă în istoria Bisericii . Într-o perioadă în care viaţa religioasă căzuse în discreditare şi sfinţenia nu numai a laicilor , dar şi a călugărilor , era considerată o excepţie , el prin viaţa şi cuvântul său , a redeschis pentru mulţi o cale de sfinţenie în Biserică .
 Tema centrală a învățăturii sale - care l-a făcut de altfel celebru chiar și în afara Bisericii Catolice - este unirea omului cu Dumnezeu prin harul lui Isus Cristos : unire pe care o descrie magistral de la cel mai umil grad până la cel mai sublim , într-un itinerar care progresează prin cele trei mari faze ale vieții spirituale : purificarea , iluminarea și unirea .
 Axioma doctrinei sale spirituale cere sufletului să se golească pe sine de sine ca să fie umplut de Dumnezeu , să se purifice până și de ultimele rămășițe ale zgurii pământești pentru a fi gata de unirea cu Dumnezeu .  Pentru a ajunge să aibă totul  care este Dumnezeu , omul trebuie să dea totul , să renunțe la toate , să se golească absolut de sine , dar nu în spirit de rob ci în spirit de iubire . În aplicarea acestei simple maxime el arată o logică fără compromis . Sfântul preia sufletul care crește în har și care crede că se află pe calea spre Dumnezeu și îi descoperă nenumăratele răni ascunse pe care nici nu le bănuise până atunci și care trebuie mai întâi vindecate înainte de a fi admis în noaptea întunecată în care Dumnezeu însuși continuă purificarea începută de suflet până la arderea ultimelor rădăcini ale păcatelor capitale . Această purificare pasivă desăvârșește curățirea sufletului și îl introduce în viața contemplativă pe a cărei culmi sufletul devine părtaș prin har la Natura Dumnezeirii . 
  Operele sale principale sunt : Urcarea muntelui Carmel , Noaptea obscură , Cântec spiritual , Flacără vie de iubire
La acestea trebuie adăugate Scrisorile şi alte scrieri mai mici . Scrierile sale , de fapt , sunt rodul experienţei personale , regândite în lumina teologiei pe care o poseda foarte bine şi a Sfintei Scripturi pe care o cunoştea aproape din memorie .

 O , Doamne , care l-ai condus pe sfântul Ioan al Crucii , la muntele sfânt , care este Cristos ,
prin noaptea întunecată a renunţării şi iubirea arzătoare pentru cruce , dă-ne nouă să-l urmăm ca pe un maestru al vieţii spirituale , pentru a ajunge la contemplarea măririi tale . Amin .

                  
     Sf. Ioan al Crucii , roagă-te pentru noi !

                         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu