Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

marți, 16 aprilie 2013

SF. BERNADETA SOUBIROUS

 
Bernadeta Soubirous , născută la Lourdes , la 7 ianuarie 1844 , într-o familie cu mulţi copii , aflată într-o stare de sărăcie extremă. Locuiau într-o fostă închisoare , neîncălzită , dar cu toate acestea trăiau în armonie şi în iubire , susţinuţi de devoţiunea lor religioasă . Bernadeta s-a îmbolnăvit de holeră în copilărie , şi a suferit toată viaţa de o formă gravă de astm . În ziua de 11 februarie 1858 , în timp ce aduna lemne de foc lângă grota Massabielle , Bernadeta a avut prima dintre cele 18 viziuni în care, după cum relata ea , a văzut o frumoasă doamnă , îmbrăcată în alb , încinsă la mijloc cu un brâu albastru şi având câte un trandafir pe fiecare picior . Unii oameni au crezut că Bernadeta minte , sau că este nebună , dar ea şi-a menţinut cu tărie şi consecvenţă relatarea în timpul tuturor investigaţiilor din partea Bisericii sau a guvernului francez . Neplăcându-i atenţia pe care o atrăgea , Bernadeta a intrat în internatul şcolii conduse de Surorile Carităţii din Lourdes , şi apoi în mănăstire , la Nevers , la vârsta de 22 de ani . Şi-a petrecut restul scurtei ei vieţi acolo , la început ca infirmieră , apoi ca sacristană , realizând frumoase broderii pentru altar şi pentru ornate . În cele din urmă , s-a îmbolnăvit de tuberculoză osoasă , şi după ce boala s-a agravat , a fost constrânsă , timp de nouă ani de zile , să stea mai mult la pat . S-a confirmat astfel ceea ce îi spusese Fecioara Maria în timpul celei de a doua arătări : " Nu îţi promit că te voi face fericită în lumea aceasta , ci în lumea de dincolo" . În timp ce apa miraculoasă , izvorâtă la Lourdes acolo unde i-a arătat Maria Bernadetei să sape , vindeca mulţi oameni de bolile trupului , tânăra accepta cu linişte şi umilinţă suferinţele ei fizice , în unire cu Cristos . Când durerile ajungeau aproape de nesuportat , ea suspina : "Nu cer uşurare , ci numai tărie şi răbdare" . A murit în ziua de 16 aprilie 1879 , la vârsta de 35 de ani . La 8 decembrie 1933 , Papa Pius al XI-lea a ridicat-o la cinstea altarelor, propunând-o ca un model de puritate sufletească , simplitate evanghelică şi deplină supunere la voinţa lui Dumnezeu . Rugăciune Între 4 şi 5 milioane de pelerini merg anual la Sanctuarul de la Lourdes , cerând în rugăciunile lor vindecarea trupească şi sufletească . Iar multe dintre aceste rugăciuni primesc răspuns , prin însănătoşiri adesea inexplicabile medical , dar mai ales prin convertiri sufleteşti . Persoanelor care veneau să o consoleze , le răspundea cu surâsul luminos întipărit pe faţa ei de strălucirea Doamnei Preacurate de la Lourdes: " Maria este atât de frumoasă , încât toţi cei au văzut-o o dată ar vrea să moară pentru a o revedea". Să îi cerem Bernadetei să ne ajute să o imităm în faţa suferinţei , să dobândim şi noi măcar o parte din înţelegerea ei privitoare la taina durerii .

                                                   

                    SF. BERNADETA SOUBIROUS ,

                      ROAGĂ-TE   PENTRU NOI !  

                                   
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu