Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

joi, 13 iunie 2013

Sf. Anton de Padova , Pr. , înv.


Ant. la intrare : Sir. 15,5 : 

În mijlocul adunării ,

 i-a deschis gura Domnul şi l-a

 umplut de 

Duhul înţelepciunii şi al înţelegerii ; 

cu veşmânt de slavă l-a îmbrăcat  .

1 LECT.: Is.61,1-3a :

Domnul m-a uns şi m-a trimis să 

aduc săracilor vestea cea bună .

Ps. 18 :

 Legea ta , Doamne , este mereu 

în inima mea .

VERS LA EVANG.: Lc.4,18 :

Aleluia , Domnul m-a trimis să

 vestesc săracilor evanghelia ;

să propovăduiesc celor închişi 

eliberarea , Aleluia !

EVANG.: Lc.: 10,1-9 :

Secerişul este mult , 

iar lucrătorii puţini .

RUGĂCIUNEA ZILEI :

Dumnezeule atotputernic şi veşnic, 

tu i-ai dăruit poporului tău ,

 în sfântul Anton , 

un predicator de seamă al 

evangheliei 

şi un mijlocitor puternic în

 necazuri ;

dă-ne harul , ca , ajutaţi de el ,

să urmăm învăţăturile vieţii

creştine şi astfel , să simţim 

ocrotirea ta în toate încercările 

şi suferinţele . Amin .

Sf. Anton de Padova , s-a născut la Lisabona în Portugalia , pe 15 August 1195 . A primit la Botez 
numele de Ferdinand . Provenea dintr-o familie nobilă : Tatăl Martin de Bouillon , om de vază la curte , ministru și vistiernic regesc , dar un bun creștin ; Mama , Maria Tereza Treveira , provenind și ea dintr-o familie nobilă , o creștină virtuoasă. 
Ferdinand , creștea într-un mediu creștinesc . Îi plăcea rugăciunea , avea o minte ageră și se bucura de învățătură . La 15 ani , intră în Mănăstirea Canonicilor Sf. Augustin
în care studiază și se deprinde cu viața monastică timp de 9 ani , până la preoție , când se întâmplă în anul 1219 . Prin aducerea în orașul Coimbria , a moaștelor primilor martiri franciscani , asistând la această ceremonie , se aprinde în el fervoarea și vrea să devină misionar franciscan , să devină și el martir al credinței . Se desparte de confrații augustinieni și la vârsta de 25 de ani , intră ca frate franciscan , fiind un exemplu pentru toți . Credința vie , nădejdea neclintită și marea dragoste aprinsă pentru Dumnezeu și aproapele îi fac sufletul tare și îi dau curajul pentru lucruri mari . Cere să meargă misionar și după ce se îmbarcă pentru Maroc , o furtună îl face să se apropie de Sicilia . Viitorul lui era divers față de ceea ce își dorea el . Întâlnirea cu Sf. Francisc și mai apoi că are vocația de a fi un erudit predicator , Sf. Francisc , care îl numea " episcopul 
meu " , decide să-l numească predicator . În Bologna este rugat sa  invețe frații teologie . Dobândește titlul de Doctor în Teologie . Mai apoi devine Superior al Mănăstirilor din Franța . În 1226 , la moartea Sf. Francisc , vine în Italia și devine un an mai apoi Superior al Italiei de Nord . A dus o viață rodnică în virtuți și fapte bune, dar se imbolnăvi și muri la numai 36 de ani , la data de 13 Iunie a anului 1231 . În anul 1263 cu terminarea Bazilicii din Padova , rămășițele corpului său sunt adăpostite în capela dedicată lui . 
Ceea ce este de remarcat , este limba vie , care au găsit-o în sicriu . Sfântul Anton , Sfântul Făcător de minuni , așa cum este cunoscut în lumea întreagă , s-a îngrijit mult de cei săraci ; pentru cei sărmani se osteni neobosit , căci munci cu mult zel pentru sufletele sărmane . 
A fost un devot al Mariei și a avut privilegiul de o vedea pe Regina Cerului încă din timpul vieții , iar Pruncul Isus se lăsa purtat și dezmierdat în brațele sale . Este poate cel mai venerat sfânt din toată creștinătatea . Sf. Anton , este Patronul săracilor și a găsirii obiectelor pierdute . Faptele sale au fost atât de mărețe , încât este cunoscut în toată lumea . 
  
  Sfinte Antoane de Padova , 

roagă-te pentru noi ! 
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu