Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

joi, 6 iunie 2013

SF. NORBERT , EP.

SĂPTĂMÂNA A -IX- A , T. A. 

Ant. la Intrare : Ps. 24,16-18 :
Întoarce-te spre mine şi arată-ţi îndurarea , căci sunt singur şi nefericit. Eliberează de nelinişte inima mea , scoate-mă din necazurile mele . Priveşte la umilirea şi suferinţa mea şi iartă-mi toate păcatele !
1 LECT. : 
Tob. 6,10-11a ; 7,1.9-17; 8,4-10 :
Dumnezeu v-a condus pe amândoi la mine.
Ps. 127 :
Fericiţi sunt cei care se tem de Domnul . 
Vers la EVANG. : Ps. 118,34 :
Aleluia , Dă-mi înţelepciune să cunosc Legea ta , Doamne , şi s-o împlinesc din toată inima , Aleluia .
EVANG. : Marcu 12,28b-34 :
Porunca dragostei faţă de Dumnezeu şi porunca dragostei faţă de aproapele . 
RUGĂCIUNEA ZILEI :
Trezește , Doamne , în Biserica ta duhul , prin care Sf. Norbert , Mărturisitorul  și Episcopul , a fost ghidat  pentru ca , umpluţi de același Duh , să putem iubi ceea ce el a iubit și de a trăi , astfel vrednic creștinește . Amin .
Sfântul Norbert a fost născut în Xanten pe malul stâng al Rinului , lângă Wesel , în electoratul Köln . A crescut acolo și a fost educat de asemenea acolo . Tatăl său ,
Heribert , contele de Gennep , a fost legat de casa imperială a Germaniei și Casa de Lorraine . Mama lui a fost Hedwig de Guise . Norbert  a trăit o viață de plăcere . Curând după aceea , el a fost chemat la curtea lui Frederick de Köln și mai târziu la cea a lui Henry al-V- lea , Împărat Roman , unde a devenit împărat  Almoner ( care se ocupa de distribuirea de caritate) . El a evitat hirotonirea întru preoție și chiar a refuzat numirea ca episcop de Cambrai , în 1113 . În urma unui accident  aproape fatal , care este foarte asemănător cu cel a Sf. Paul ; astfel credința lui se schimbă total .
Renunță la numirea sa la Curte . El se întoarce la Xanten pentru a duce o viață de pocăință , făcându-se călugăr benedictin . Stă sub îndrumarea lui Cono , Abatele de Sf. Sigeberg , lângă Köln  Ajunge să predice ca un predicator ambulant în Germania , Belgia și Franțși să împace pe mulți aflațîn dificultate . În anul 1115 , Norbert fondează Abația de Fürstenberg . El dă un nou avant Bisericii , prin Ordinul format in Franța : cel al Premonstratensilor (1121 ) , care se răspândeste imediat in Europa și Palestina . A fost Episcop de Magdeburg . Moare la 6 Iunie 1134 .  El a fost canonizat de către Papa Grigore al XIII-lea în 1582 . După moartea sa, în 1136 , Episcopul Steußlingen Werner , episcop de Münster , care a fost un prieten apropiat, fondează în memoria lui mănăstirea dublă de la Asbeck. În 1524 Martin Luther a predicat în oraș și ca urmare , Magdeburg a devenit un oraș protestant . De aceea mai târziu , rămășițele sale au fost transferate la Mănăstirea Strahov din Praga , unde sunt pană astăzi .
Sf. Norbert , roagă-te 
pentru noi !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu