Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

miercuri, 5 iunie 2013

SF. BONIFACIU , Ep. M.

Ant. la intrare : Înţ 10,12 :
Dumnezeu l-a făcut biruitor în lupta cea mare şi el a cunoscut că înţelepciunea este mai puternică decât toate .     
   1 LECT. Is 52,7 10 : 
A văzut tot pământul biruinţa Dumnezeului nostru .
Ps. 95 : 
Vestiţi tuturor popoarelor lucrările minunate ale Domnului .
VERS LA EVANG. : Mt 28,19a.20b :
Aleluia , Mergeţi , învăţaţi toate popoarele , spune Domnul ; eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârşitul veacurilor , Aleluia .
EVANG. : Lc 10,1 9 :
 Secerişul este mult , iar lucrătorii puţini .    
RUGĂCIUNEA ZILEI :
Te rugăm , Doamne , ca sfântul martir Bonifaciu să fie mereu pentru noi un mijlocitor puternic la tine , ca să păstrăm cu tărie şi să mărturisim prin faptele noastre credinţa pe care el a predicat-o prin cuvânt şi a pecetluit-o cu sângele său . Amin.
Bonifaciu - Wynfreth sau Winfried, s-a născut în anul 672 în Crediton ,
Exeter , regatul vechi Wessex , azi comitatul Devon , în Anglia de 
sud-vest . 
Numele de Bonifacius îl va primi ulterior de la Papa Gregoriu II . Bonifaciu a fost educat într-o mănăstire din Winchester și Southampton . La vârsta de 30 de ani va fi sfințit ca preot , fiind trimis în Franța ca misionar . El va întreprinde călătorii pentru a creștina pe frizoni un trib germanic care trăia la coasta Mării Nordului în Țările de Jos și în Germania . Această acțiune de creștinare eșuează din cauza prințului frizon Radbod , care era un dușman înverșunat al francilor . În anul 718 va părăsi Anglia pentru a face un pelerinaj la Roma unde va fi însărcinat de Papa Grigore al II-lea (715–731) , de a creștina păgânii și va primi numele de Bonifatius . Bonifaciu se întoarce în Friesland ,
va intra din nou în legătură cu misionarul Willibrord . Prințul Radbod , adversarul lor , între timp a murit . Între cei doi misionari apar divergente și în anul 721 ei se vor desparte . Bonifaciu va merge ca misionar în Turingia (Erfurt) , Bavaria și Hessa . În această acțiune el va fi împuternicit de o scrisoare a papei fiind însoțit de războinici și meseriași numeroși, care au contruit și la construirea diferitelor mănăstiri . Lângă Geismar , există un stejar considerat sacru de chatti care reprezenta populația locală păgână . După spusele legendei Bonifaciu sub protecția francilor a lăsat să fie tăiat stejarul pentru a construi o capelă creștină . Prin acest gest a căutat să demonstreze simbolic biruința religiei creștine asupra zeilor păgâni La vârsta de 80 de ani se va reîntoarce la frizoni , iar la data 5 iunie 754 sau 755 pe malul râului Boorne , lângă Dokkum (Olanda) , va fi ucis de aceștia din care unii erau deja botezați . 
Fără lucrarea misionară a acestui martir benedictin nu ar fi fost posibilă organizarea politică și socială a lui Carol cel Mare . A depus mult efort și zel neobosit pentru gloria și răspândirea  Bisericii . 
Este înmormântat în Abația de Fulda , în Germania , pe care a întemeiat-o . 

Sf. Bonifaciu , roagă-te pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu