Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower Sunflower

Recitiamo la Coroncina della Divina Misericordia

ROMANIA

image Romania

CATOLICAMENTE

Imagini pentru sacri cuori di gesù e maria

Iubiţi-vă unii pe alţii ,

pentru ca Dumnezeu ,

să poată trăi în inimile voastre !

Binevoieşte a călăuzi şi a sfinţi , a stăpâni şi a cârmui astăzi , Doamne Dumnezeule , împărate al cerului şi al pământului , minţile şi trupurile noastre, simţămintele , cuvintele şi faptele noastre în legea ta şi în înfăptuirea poruncilor tale , ca să ne învrednicim , cu ajutorul harului tău , a fi mântuiţi şi liberi acum şi în veşnicie . Amin .

BUN VENIT !

Imagine similară

CRISTOS A ÎNVIAT !

luni, 3 iunie 2013

SF. CAROL LWANGA , ŞI ÎNS. , M.

Ant. la intrare : Înţ 3,6-7.9 .
Domnul i-a încercat cum se încearcă aurul în cuptor şi i-a primit ca pe o jertfă de ardere de tot ; în ziua judecăţii vor străluci : căci harul şi îndurarea sunt răsplata sfinţilor lui Dumnezeu . 
 1LECT. : Înţ 3,1-9 : 
Ca pe o jertfă de ardere de tot i-a primit .
Ps. 125 : 
Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu bucurie .
VERS LA EVANG. : 
Aleluia , Pe tine, Dumnezeule , te lăudăm , 
pe tine, Doamne , te mărturisim ; 
pe tine Doamne , te măreşte ceata slăvită a martirilor , Aleluia .
EVANG. : Mt. 10,28-33 :
 Să nu vă temeţi de cei care ucid trupul .
RUGĂCIUNEA ZILEI :
Dumnezeule , care ai rânduit ca sângele martirilor să fie sămânţa creştinilor , fă , te rugăm , ca ogorul Bisericii tale , udat de sângele sfântului Carol şi al tovarăşilor săi , să rodească necontenit un seceriş bogat spre gloria ta . Amin .
În Uganda , între anii : 1885-1887 , creştinii au fost persecutaţi , murind circa o sută de persoane . Cei 22 de martiri , sărbătoriţi astăzi,
au fost ridicaţi la cinstea altarelor ca fericiţi , de către Pp. Benedict XV , pe data de 6 Iunie a anului 1920 şi mai apoi canonizaţi de Pp. Paul VI , în data de 8 octombrie 1964 . 
În cinstea sfinţilor martiri din Uganda , s-a construit un mare sanctuar , în oraşul Manugongo , consacrat de Pp.Paul VI , în anul 1969 .
Sf. Martiri din Uganda , rugaţi-vă pentru noi !
*****
" Fer. Pp. Ioan XXIII-1958-1963 "
--------------------------------------
<< ANGELO GIUSEPPE RONCALLI>>
-------------------------------------

S-a născut în anul 1881 / pe 25 Noiembrie , într-un mic sat , lângă Bergamo - Italia . În anul 1905 devine preot . După 15 ani de preoţie în ţinuturile natale , unde a lucrat că secretar al Episcopului şi Profesor al Seminarului . În anul 1921  fiind la Roma , este trimis că Vizitator Apostolic în Bulgaria şi Turcia . Din 1944 , este numit Nunţiu Apostolic la Paris în Franţa . Din 1953 , devine Patriarh de Veneţia , iar din 28 Octombrie 1958 este ales Papă , ca succesor al Papei Pius XII . A avut un mandat surprinzător pentru mulţi . La 78 de ani , cu multă modestie " Papa cel Bun " , cum era numit , plin de zel a deschis un proiect măreţ de deschidere şi reînnoire a Bisericii - Conciliul Vatican II ( 1963 - 1965 ) ,  care a cunoscut pentru acele timpuri şi rămâne şi pentru astăzi pe mai departe o lucrare însemnată . Proiectul sau v-a fi terminat de succesorul său Pp. Paul VI . Atent la toate evenimentele din interiorul Bisericii şi la opera misiunii Bisericii a lui Cristos , în lumea întreaga , a dat dovadă de o dragoste cu adevărat creştinească . Promova pacea şi ecumenismul . Om al dialogului şi plin de dragoste vie , pe toţi a încercat să îi apropie de Cristos şi de Mama Cerească , ca toţi să îşi găsească prietenia cu Dumnezeu . Spiritualitatea sa şi secretul sfinţeniei sale , era bine ancorată în devoţiunea rozariului , de unde spunea că îşi găseşte entuziasmul . La Sf. Fec. Maria , alerga cu încredere . Muri pe 3 iunie a anului 1963 . S-a făcut iubit de toată lumea . 
La 3 Septembrie a fost declarat fericit .

Fer. Ioan XXIII , roagă-te pentru noi !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu